RUSTIC HEARTS (Ovsené bezpšeničné kakaové keksíky)
Hrnčekové ingrediencie
300 ml pomrvené, alebo v mixéri mierne
pomleté ovsáky
100 ml roztopené maslo (obyčajné
alebo kokosové)
50 ml cukor alebo xylitol + 1 pravá vanilka
Asi 100 ml kokosovej múčky
Asi 100 ml zmesi mletých orechov,
sezamu, mandlí - podľa toho čo máme
1-2 polievkové lyžice kvalitného kakaa
1 polievkovú lyžicu pohánkovej múky (može
byť aj hladká pšeničná ak jete pšenicu, alebo skúste aj ryžovú či inú) - do ktorej zamiešať ...
...1 lyžičku
prášku do pečiva alebo bikarbónového prášku
1 vajce
Hrsť hrozienok (alebo iné pokrájané sušené
ovocie)
Postup
Do vačšej misy s pripravenými ovsenými
vločkami dať cukor, naliať rozpustené maslá, dobre pomiešať. Nechať postáť, aby
maslo vsiaklo do vločiek.
Po niekoľkých minútach (10-15) pridať
vajce a ostatné prísady. Všetko poriadne premiešať najlepšie rukou. Ak je
príliš teplo, dať masu na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Pripraviť si plech, natrieť tukom.
Masu rozdeliť na menšie časti,
a tieto sa možu ešte raz v rukách pemiešať.
Oddeľovať malé kúsky a vyformovať
plackovité okrúhle tvary keksíkov, alebo ak chcete, aj srdiečka J ako sú na obrázku. Okrúhle keksíky vyzerajú dobre s kúskom orieška,
alebo s pásikom mandle v strede.
Pri pečení dajte pozor, aby nezhoreli, kedže sú dosť tmavé. Pečú sa veľmi krátko (pri cca 175°C ).
Vybrať z rúry hneď, keď sa prst
nezaborí do mäkkej hmoty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára