nedeľa 13. augusta 2017

Letný POWER snack







Najskôr som o „nej“ počula od mojich slovenských klientov. Keď sa mi prvýkrát dostala do rúk „zdravá nutela od Dušana“, bola to pre mňa kus pohroma...  o 3 dni bol pohár prázdny. Musíme si priznať, že i my, čo sa venujeme zdraviu iných, sme len ľudia a hoci Power Nougat prekonal moje očakávania v kvalite ingrediencií i chuti,  je to veľmi koncentrovaný výrobok. MAKRO i MIKRO-nutričná bomba.  V skratke, okrem mnohých minerálov a fytolátok obsahuje aj veľa tuku a cukru, nech akokoľvek kvalitného.

Preto som vytvorila recept, kde si môžem užiť sladko-čokoládovej chuti, ale v rozumných množstvách a pridať aj ďalšie MIKRO-živiny podľa potreby a dostupnosti. Čiže ide skutočne o nutričnú bombu, ale v zmysle MIKROživín a nielen tukov a cukrov. A hlavne , nech ten pohár vydrží o čosi dlhšie!








Vhodné pre deti na desiatu či olovrant, v lete ako osvieženie na cesty, či ako alternatívna mrazená pochúťka. V chladničke vydrží aj 3 dni, no musíte to odhadnúť sami podľa toho, aké čerstvé ovocie ste do pohára dali, aby nezačalo kysnúť alebo plesnieť. Lesné ovocie, najmä maliny a černice vydržia dlhšie, ak sú zbierané v období sucha a nie po daždivých dňoch. Škorica a zaobalenie do mandľováho masla a nougatu dokonca dokážu predĺžiť čerstvosť ovocia.

Potrebujete:

Lesné bobuľové ovocie – čo nájdete na výlete (jahody, maliny, čučoriedky, neskôr aj černice, brusnice...)
Powerlogy Nougat (nechať zmäknúť von, ak držíte v chladničke)
Powerlogy Mandľové maslo
Powerlogy Collagen
Powerlogy Škoricu
Chia semienka na "puding" (vopred pomlieť a namočiť, možno do nich zamiešať Collagen prášok)
Biely BIO jogurt (alebo  bezmliečnu náhradu, napr. Kokosový krém, banánovú kašu s Collagen a pod.)
Sklenené poháre s víčkom, napr. od detskej výživy

Postup:

Do umytého pohára dávame vrstvy horeuvedených zložiek, napríklad takto:

Na spodok  jahôdky, potom asi 2 lyžičky chia pudingu, lyžička Nougat, 2 lyžičky jogurtu,  čučoriedky, posypať škoricou, vrstva lyžičky mandľového masla, vrstva malín, 2 lyžičky chia pudingu, Nougat, čučoriedky, jogurt,  dozdobiť kvapkami Nougat, jahôdkami  a pod.... kým nie je pohárik plný.

Iné verzie:
Pridať vrstvy nasucho opečených ovsených vločiek alebo kukuričnej strúhanky.

Keď sa zvýši viac Chia pudingu, a máte v kuchyni i veci ako brokolicu a morské riasy v prášku :o, slivky, či iné ovocie a orechy, Power Nougat a mandľové maslo vedia výborne spojiť inak divoké chute do výborného snacku, ktorý potom môže vypadať i takto:



Nutričné hodnoty Power Nougat


Lieskovce tvoria až 72% a v 100g týchto orechov nájdete:

MAKRO-živiny:  15g bielkovín, 60.7g tuku, 16.7g sacharidov (z toho 4.3g cukrov)

MIKRO-živiny:

Významné množstvá  -  MINERÁLY:  mangán (6.2mg), meď (1.7mg), horčík (163mg), železo (4.7mg),  draslík (680mg), vápnik (114mg)

Významné množstvá  -  VITAMÍNY:  vitamín E (15mg), cholín (45.6mg), kyselina listová (113mcg), vitamín B6 (0.6mg), B1 (0.6mg), vitamín K (14.2mcg)

FYTOSTEROLY:  96mg


Zvyšok zloženia Nougatu:  cukor z kokosových kvetov, kakaové maslo a kakaový prášok

Aj tieto zložky budú obsahovať významné množstvá minerálov, ako horčíka, draslíka, mangánu, medi, selénu, vápnika i viazaného železa.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára