Keď som toto leto (ktoré už zdá sa definitívne končí), navštívíla moju rodinu na
Slovensku, čakalo ma uvítacie prekvapenie.
Torta s použitím dobrôtok z Powerlogy, ktoré som im dala predtým poslať. Neskutočne chutná, nepečená a nebezpečná, bezlepková pochúťka. Ak
chcete vedieť recept, nájdete ho na papame.sk
Tento rok sa snáď roztrhlo vrece s ponukou zákuskov raw/gluten-free/egg-free/dairy-free
(po našom nepečené, bezlepkové, bez vajca a bez mlieka). Už ani netreba
hľadať špeciálnu cukráreň, keďže skoro v každom
väčšom (i menšom) meste sa niečo dá. Takže
sa priznám, že som sa
nejako zvlášť na sladký "zdravý" zákusok netešila a skôr by som dala
domáce slovenské strapačky so slaninou! O to viac ma nadchlo, ako sa
táto
domáca Power-torta vydarila a koľko som jej do seba dostala v priebehu
2 dní! Tí, čo raw koláče robia či aspoň jedávajú, vedia o čom hovorím...
tá hustota makro i mikroživín proste urobí svoje... to nie je nejaká nadýchaná bábovka!
Chuťe
sa popisujú
ťažko, ale skúste si predstaviť Pribináček zmiešaný s tiramisu
a mandľovo-kakaovou zmrzlinou s čučoriedkami. Takže aspoň pár obrázkov
na inšpiráciu,
čo sa dá vyrobiť z čistých, zdravých a kvalitných surovín vyrobených (či
aj nazbieraných) na Slovensku.
Pekné, čo? :)
Ak si trúfate (ja nie :o) na recept, tak sem, ak chcete využiť čučoriedky (či teraz skôr už černice, brusnice) a s nimi lahodiace Powerlogy krémy inak, tak radšej sem.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára