Ingrediencie - v pohári je tuk: olivový alebo kokosový alebo ghee (čisté maslo), na lyžičke je soľ a mleté korenie. |
Najskôr nákrájať cibuľu a ružičkový kel, aby sa stihli aktivovať ochranné enzýmy. |
Zapiecť vo vyhriatej rúre asi 20 minút, alebo kým budú aj väčšie kúsky mäkšie. |
Zatiaľ opiecť huby na masle... |
... a pripraviť čerstvý šalát. |
Ak je súčasťou šalátu aromatickejšia rukola alebo výrazné bylinky (napr petržlen), je lepšie podávať zmiešané spolu. Dochutiť môžete sójovou omáčkou, jogurtom, kyslou smotanou ... |
DOPLNENIE
OdpovedaťOdstrániťHríbiky môžete pridať rovno k zelenine, len budú suchšie.
Do zmesi sa môžu dať kúsky ryby alebo zaliať vajíčkom, ak chcete jedlo bohatšie na bielkoviny.
Podobný recept tu:
http://nutriwellnesszapisnik.blogspot.com/2011/11/zapecena-zeleninka-so-salatom-rybou.html